Om Institutionen

I område syd er vores kerneopgave at skabe livsglade, kompetente og hele mennesker. Det gør vi gennem at have fokus på vores kerneydelse som er trivsel, omsorg, læring, sundhed, samarbejde med forældre, dannelse, nærvær, tryghed, relationsarbejde og anerkendende kommunikation. Gennem hverdagspædagogikken har vi gjort os reflekteret overvejelser omkring hvad der ligger bag ved hver en kontakt, aktivitet og relation, som vi har med børn og forældre i løbet af en alm. hverdag.

Vores personalegruppe i huset består af pædagoger, medhjælpere, en daglig leder, samt en områdeleder som har kontor på Kildemarksvej.Derudover har vi "løst" personale tilknyttet huset. Det kan f.eks. være jobtilbud, løntilskud og puljefleksjobber.

Vi er et hus præget af mangfoldighed.
Vores hus er kendetegnet ved, at de børn der kommer har mange former for nationaliteter, kulturer, religioner og baggrunde.
Samtidig betyder mangfoldighed også, at vi gerne vil give børnene oplevelser, hvor de får stimuleret deres sanser og får udviklet alle deres kompetencer.

Vi er et hus som har tilknyttet mange familier. Alle er forskellige og har forskellig opfattelse af hinanden og af vores hverdag.
Vi tilpasser vores hverdag ud fra pædagogiske tanker, vi har til rådighed. Dette er grundlaget for at skabe en så god hverdag som muligt for Jeres barn.
Det er ikke givet, at alle er enige i måden, vi gør tingene på, og vi vil derfor meget gerne vide, hvis der er noget som I undrer Jer over.
Hvis vi skal ændre på os eller på nogle ting i vores hverdag, kan vi kun gøre det, hvis I lader os det vide. Vi er åbne for både ris og ros.

Som forældre har I den vigtigste rolle i Jeres barns liv. Samtidig er I også dem som jeres barn er stærkest knyttet til. Ansvaret for jeres barns almene udvikling, er derfor også jeres.

Når jeres barn er startet her i Børnehaven Birkehegnet, får I sammen med os et fællesskab omkring jeres barns udvikling. Det fællesskab, mener vi er vigtigt, således at vi sammen kan udvikle jeres barn til at "møde livet".

Vi vil gerne, at jeres barn føler sig trygt og har tillid til os voksne her i Børnehaven Birkehegnet, og det er derfor vigtigt for os, at fi har et velfungerende samarbejde.